top of page

Siste innspurt!

Starttid:

Kua ultra: kl 08.00 i Storvik ungdomshus.

Kobben halv: kl 13.00 på parkeringen til Hornneset.


NB: Racetracker ønsker at vi optimalt gir ut GPS trackerne 2-3timer før start. Det blir derfor ikke noe utdeling av startnummer og diverse på fredag.

Startnummer og alt du trenger før start hentes på ungdomshuset i Storvik, på løpsdagen fra kl 06.30-08:00 og fra kl 10:00-12.00. Dette gjelder begge distansene.


Vær og forhold: Det ser ut til å bli et kjempevær for både løperne og tilskuere. Forholdene i løypa er forholdsvis tørre og ikke noe snø på toppene. Det er også greit med vann i bekkene noe som kan være fint for å fylle vann eller ta seg en forfriskende dukkert.


Merking: Vi har merket med orange merkebånd, disse er nedbrytbare og varer i ca 9 måneder. Det gjør at dem har litt svak farge og vises ikke like godt som man kanskje skulle ønske. Men vi har prøvd å merket godt på steder man kan løpe feil. Det er også merket med spray på veien der det ikke er like mye trær.

Løperne har uansett et ansvar for å sette seg godt inn i løypa og prøve å treffe så godt på løypen som mulig.

Plasser man bør være litt ekstra OBS:

  • Det er 2 åkere som skal løpes ved, en på Reipå og en i Mevika. Her er det viktig at alle holder seg godt ved siden av åkeren og følger merkingen. På begge åkerne skal man løpe på den siden som er nærmest havet.

  • Man krysser trafikkert vei 1 gang, dette er på Reipå. Her er det viktig å se seg godt for før man løper over, man vinner ikke løpet på å løpe fort over veien. Men man kan tape det. Så ta det med ro over her.

  • Man er til tider nærme kanten på flere av toppene. Da er det viktig å være litt ekstra oppmerksom. Føler man seg uvel eller svimmel er det ingen skam å snu, eller ta en liten pust i bakken.

  • Ned fra Grimstadskaret til Mevikmarka følger man en bergrygg noen hundre meter ned til mer myrete terreng. Her må man være ekstra på vakt slik at man treffer stien når man skal av bergryggen.


Lagt om løypen: Det er gjort en liten endring på løypen som berører begge distansene. Dette er fra Hornneset (starten på Kobben halv) og ca 3km i retning Storvika, her vil ikke GPX-filen stemme overens med løypen, så her er det merket ekstra godt. Løypen er tilnærmet like lang som tidligere år, men har prøvd å styre unna myr og tuvelandskap. Dette er byttet ut med smal traktorvei og singeltrack.


Kua Ultra

Påkrevd utstyr: Fulladet mobil, mulighet til å lagre 1 liter vann og redningsfolie/vindjakke.

Kobben Halv

Påkrevd utstyr: Fulladet mobil, mulighet til å lagre 0.5 liter vann og redningsfolie/vindjakke.


Anbefalt utstyr: Terrengsko, løpevest, caps, GPS-klokke med GPX-fil lagt inn, nok mat og drikke.


Dropbag:  Leveres inn ved start senest kl 07.55. Dropbagen blir kjørt til hornneset hvor det også er matstasjon. Man passerer matstasjonen på hornneset 2 ganger og man kan derfor benytte seg 2 ganger av dropbagen. Vi anbefaler og legge inn tørre sokker, lue, hansker, nye sko og om man har noen sære matvaner kan dem også legges oppi der. 


Forsøpling: Føler det er litt unødvendig å si det, men det skal selvfølgelig ikke kastes noe søppel i naturen. Dette er viktig for å få fortsette med dette løpet og at dem lokale ønsker å støtte opp under arrangementet i årene som kommer.


Sikkerhet: Røde kors er til stede gjennom hele dagen, dette er en rutinert gjeng som kjenner området godt. Alle løpere får GPS tracker fra Racetracker, dette gjør at Røde kors og andre som ønsker kan følge med på hvor løperne er. Det er også SOS knapp på disse trackerne.


Husk å ta med Håndduk! Så tar vi en dukkert på stranda etter løpet :D189 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 uker til den store dagen!

Nå er det ikke lenge til 8. juni, så her kommer litt nyttig informasjon. Startnummer og alt du trenger før start hentes på ungdomshuset i Storvik, det kan gjøres på fredag mellom 18:00-20:00 eller på

Comments


bottom of page